Ремонт на авто електрически инсталации

Ремонт на авто електрически инсталации

Ремонтите по автомобилната електрическа инсталация са набор от стъпки, които се извършват с цел подсигуряване на безпроблемното функциониране на всички електрически устройства в колата. Коректната им работа е от съществена важност за безопасността и комфорта на шофиране.  

Някои сервизи, които предлагат услуга за ремонт на електрическата система на автомобили могат също и да извършват монтаж на ново оборудване. 

Една от най-търсените авто услуги в тази област е възстановяване на акумулатори. Това позволява да се възстанови първоначалния капацитет на акумулатора и да се удължи периода му на експлоатация. Работата се състои в почистване на изводите и десулфатизация на пластините на акумулатора, която, обикновено, се извършва със специално устройство. 

Много автосервизи предлагат ремонт на алтернатори. Това включва смяна на четки, лагери, контактни пръстени, изправителя, диоден мост, ротор, статорни намотки и т.н. В някои случаи компонентите на алтернатора се обработват с пясъкоструйка.  

В стартера се монтират нови карбонови четки, соленоид, лагери и зъбно колело с ос за бендикс; венеца на маховика също се сменя. 

Ремонтът на електрическата система на автомобила също включва обслужване на запалителната система, което включва монтаж на нови запалителни свещи, запалителни бобини, високоволтови кабели, запалителен модул, дистрибутор на запалването и т.н. 

Конкретно внимание трябва да се обръща на подсигуряването на правилната функционалност на електрическите кабели. Ако кабелите са неизправни може да е нужно да почистите контактите, да смените повредени кабели и конектори и да затегнете резбовите връзки. 

 Монтажа на допълнителни устройства, обикновено, е на някои от следните:  
  • i Алармена система. Тя е предпазва автомобила от неоторизан достъп и кражба. 
  • i Ксенонови фарове. Те предоставят по-ярко и по-ефикасно осветяване. Монтажът им включва задължителна смяна на стандартните осветителни устройства, монтаж на баласти и вграждането им в тези а електрическата система. 
  • i Фарове за мъгла. Те се монтират във фабрично предоставените отвори на бронята на мястото на капаците. Ако производителят на колата не е предоставил такива в дизайна, отворите трябва да се изрежат. 
  • i Автомобилна аудио система. Това включва монтажа на говорители и усилватели и прокарване на кабели. За получаване на най-доброто качество на звука се трябва да се направят изчисления, за да се подсигури правилното разположение на всеки елемент на аудио системата.
club
Твоят профил е твой личен асистент.

Може да следи разходите за колата, да води бордови журнал и график за смяна на части, да запазва бележки и документи.