Тропане в кормилен прът Opel Corsa D OPEL Corsa D Хечбек (S07)
- OPEL Zafira A (T98) 1.6 16V (F75)A. K.19.11.2022 14:26ЧленРедовния и често срещан проблем. Според мен ако ти блъска и всичко по предницата е ок то трябва да сенасочиш към рейката на колата. Ако имаш течове на хидравлично масло е още един показател за разбита рейка. Може пък рейката да ти е ок а само тампоните чрез които се захваща за колата да са разбити. Така или иначе сваляш, тестваш, ако се наложи отремонтираш всичко( препоръчвам ти го при свалена вече рейка) закачаш на стенд и след като е ок връщаш рейката на място. Не забравяй да си налееш в системата ново и прилично масло.
- OPEL Zafira A (T98) 1.6 16V (F75)A. K.19.11.2022 14:27ЧленАаа да допълвам. Последващ реглаж на преден мост е задължително упражнение.

Преди 3 седмици купих Opel Corsa D 1.2 бензин 2012г. Има някакво тропане/дрънчене във волана сякаш. При неравности на пътя или при клатене на волана на ляво дясно…. Ходих при майстори – единия вика изгоряло е моторчето на хидравликата, другия откровено си каза че е стегнал всичко, прегледал, прогонил и не знае какво е… Ако някой е имал такъв проблем да помага. Не че колата не върви и не съм й навъртял 1000км вече, но това тропане ще ме побърка.