Назад към темите

Чек лампа
OPEL Meriva A (X03)

  • OPEL Meriva A (X03) 1.4 16V Twinport (E75)
    @OPELSTAR Dec 23, 2020
    Член
    Здравейте, след смяна на ангренажна верига ,пистов ремък ,всички нужни гарнитури и уплътнения и филтри, вкл. масло и датчик на налягане на маслото се появи грешка.Когато карах колата след ремонта за контрол и стигнах 90 км нямаше проблем,но когато стигнах 100 и нагоре км в час светна чек лампата,колата губи мощност и мотора започва да тресе.Когато изгася мотора  и отново го запаля всичко е наред. Поддържа нормални обороти,движи се нормално, температурата на охладителната течност е перфектна ,всичко е просто чудесно до момента, в който вдигна на 100 км в час.По препоръка на “майстора” бяха сменени още куп други неща , в които той се съмняваше ,че създават проблема с грешката и светването на чек лампата , а в това число : свещи,бобина,въздушен филтър,измервателя на въздушния поток (след дроселната клапа) и още…След обявяването на една сериозна сума за ремонт ми съобщи ,че колата е готова и няма повече проблем.Той лично я е тествал на магистралата, с необходимата техника за проследяване на грешки и така аз я взимам и още след първите вдигнато 100 км чек лампата светва отново,колата губи мощност и мотора тресе. Посъветвах се с мой близък,който ми каза евентуално да търся проблема при катализатор или вакум в резервоара.След като установих ,че катализатора не е запушен и тръбите преди него и след него се нагряват нормално минах към другия възможен проблем.Отвих капачката на резервоара и потеглих без нея към магистралата.Вдигнах 100,120,130 до 160(да поясня ,че това е магистрала в Германия,където няма ограничения).Понижих отново до 90 и отново нагоре, чек лампата НЕ светна,колата беше без проблем.Не разбирам защо ,но ако това е вакум в резервоара,къде да търся проблема за отстраняването на създаващия се вакум.Дали да сменям горивни филтри или нещо друго…                                                Благодаря на тези от вас,които ще отделят време и опит с някаква насока.
    Отговори

    Започната

    23.12.20

    Последен отговор

    13.12.22

    Отговори

    6

    Прегледи

    2189

  • OPEL | Meriva A (X03)
    @Тончо Dec 24, 2020
    Член
    Най-вероятно проблемът е в абсорбера на резервоара за гориво.
    Отговори
  • OPEL Meriva A (X03) 1.4 16V Twinport (E75)
    @OPELSTAR Dec 24, 2020
    Член
    ….И аз така си помислих,но за жалост радостта ми беше за кратко,защото след изминалите 15 км на магистралата ,чек лампата светна отново.Вече не знам къде да търся проблема. 🙁
    Отговори
  • NISSAN QASHQAI / QASHQAI +2 (J10, JJ10) 1.6 dCi Allrad
    @buci130503 Mar 14, 2022
    Член
    Много странно!В крайна сметка от къде излезе проблема?
    Отговори
  • OPEL | Meriva A (X03)
    @Ники Apr 13, 2022
    Член
    според описанието прилича, че има проблем с адсорбера на резервоара за гориво, както и със системата за вентилация на картера.
    Отговори
  • @user_1248800 Nov 19, 2022
    Член
    Здравейте! Намерихте ли решение на проблема с колата си? Моята в момента е със същият проблем след смяна на верига. Ще съм благодарна,ако ми отговорите.
    Отговори
  • @user_1289492 Dec 13, 2022
    Член
    От днес и аз съм със същият проблем, има ли някой справил се? 
    Отговори

Само регистрирани потребители могат да отговарят на теми и постове

Инсталирай си приложението AUTODOC CLUB!

Твой личен мениджър за разходи за автомобила, съвети за обслужване, напомняния за предстоящи уговорки и интервали на обслужване, инструкции за самостоятелен ремонт - всичко това на телефона ти.

Autodoc CLUB app qr-code
Сканирай

За да свалиш приложението:

Autodoc CLUB App icon