Назад към темите

Чек лампа OPEL Meriva A (X03)

OPEL Meriva A (X03) 1.4 16V Twinport (E75)
@OPELSTAR
23.12.2020 02:30
Член
Здравейте, след смяна на ангренажна верига ,пистов ремък ,всички нужни гарнитури и уплътнения и филтри, вкл. масло и датчик на налягане на маслото се появи грешка.Когато карах колата след ремонта за контрол и стигнах 90 км нямаше проблем,но когато стигнах 100 и нагоре км в час светна чек лампата,колата губи мощност и мотора започва да тресе.Когато изгася мотора  и отново го запаля всичко е наред. Поддържа нормални обороти,движи се нормално, температурата на охладителната течност е перфектна ,всичко е просто чудесно до момента, в който вдигна на 100 км в час.По препоръка на “майстора” бяха сменени още куп други неща , в които той се съмняваше ,че създават проблема с грешката и светването на чек лампата , а в това число : свещи,бобина,въздушен филтър,измервателя на въздушния поток (след дроселната клапа) и още…След обявяването на една сериозна сума за ремонт ми съобщи ,че колата е готова и няма повече проблем.Той лично я е тествал на магистралата, с необходимата техника за проследяване на грешки и така аз я взимам и още след първите вдигнато 100 км чек лампата светва отново,колата губи мощност и мотора тресе. Посъветвах се с мой близък,който ми каза евентуално да търся проблема при катализатор или вакум в резервоара.След като установих ,че катализатора не е запушен и тръбите преди него и след него се нагряват нормално минах към другия възможен проблем.Отвих капачката на резервоара и потеглих без нея към магистралата.Вдигнах 100,120,130 до 160(да поясня ,че това е магистрала в Германия,където няма ограничения).Понижих отново до 90 и отново нагоре, чек лампата НЕ светна,колата беше без проблем.Не разбирам защо ,но ако това е вакум в резервоара,къде да търся проблема за отстраняването на създаващия се вакум.Дали да сменям горивни филтри или нещо друго…                                                Благодаря на тези от вас,които ще отделят време и опит с някаква насока.

Започната

23.12.20

Последен отговор

07.06.25

Отговори

7

Прегледи

3055

• OPEL Meriva A (X03)
    @Тончо
    24.12.2020 13:56
    Член
    Най-вероятно проблемът е в абсорбера на резервоара за гориво.
  • OPEL Meriva A (X03) 1.4 16V Twinport (E75)
    @OPELSTAR
    24.12.2020 18:54
    Член
    ....И аз така си помислих,но за жалост радостта ми беше за кратко,защото след изминалите 15 км на магистралата ,чек лампата светна отново.Вече не знам къде да търся проблема. :(
  • NISSAN Qashqai / Qashqai +2 I (J10, NJ10) 1.6 dCi Allrad
    @buci130503
    14.03.2022 08:53
    Член
    Много странно!В крайна сметка от къде излезе проблема?
  • OPEL Meriva A (X03)
    @Ники
    13.04.2022 12:53
    Член
    според описанието прилича, че има проблем с адсорбера на резервоара за гориво, както и със системата за вентилация на картера.
  • @user_1248800
    19.11.2022 17:23
    Член
    Здравейте! Намерихте ли решение на проблема с колата си? Моята в момента е със същият проблем след смяна на верига. Ще съм благодарна,ако ми отговорите.
  • @user_1289492
    13.12.2022 18:55
    Член
    От днес и аз съм със същият проблем, има ли някой справил се? 
  • @user_3668564
    07.06.2025 15:35
    Член
    И моята е с същия проблем ако някой е намерил проблема да сподели
Autodoc CLUB App icon
Време е за резервни части? Получи още по-добри оферти в приложението на магазина ни.
Сканирай QR кода за приложението AUTODOC CLUB
СКАНИРАЙ МЕ