Назад към темите

Р0380
FORD Focus Mk2 Ван / Комби

  • FORD Focus Mk2 Ван / Комби 1.6 TDCi
    @user_1648886 Jun 03, 2023
    Член
    Каква е причината за този код и има ли връзка след  като се стартира двигателя може да не се появи веднага колата върви добре след като се появяви тази грешка колата губи малко мощността си. Появи се един път заедно с друга грешка за ЕРГ клапана след изчистване на двете грешки повече не се беше появявала. Колата беше стояла без да се кара може би месец и половина поради операция на крака ми. И да ми подадат ток този който помогна взе че свали акумулатора сложи кабелите на клемите и колата запали веднага върна акумулатора на мястото му. И грешката Р0380 се появи на следващия ден. Това е описанието на проблема как се е случило всичко. Очаквам да ми дадете някакъв адекватни насоки за причината и отстраняването и. Колата в момента не мога да я закарам в сервиз защото ходя на рехабилитация с нея и ми трябва а в сервиза ако я закарам може да я държат седмица две и повече дори.Колата е в чужбина. Ще бъда благодарен за точни насоки към проблема. Единствено по тези коли не разбирам от електроника Ел. инсталацията и отремонтирване на двигателя смяна на всички други неща се справям. 
    Отговори

    Започната

    03.06.23

    Последен отговор

    15.06.23

    Отговори

    1

    Прегледи

    117

  • FORD | Focus II Хечбек (DA_, HCP, DP)
    @Калоян Jun 15, 2023
    Член
    P0380 е неизправност на подгревната свещ. При автомобили Ford, когато се появи тази грешка, електронният блок за управление не позволява на двигателя да се върти над 3000 в минута, поставяйки двигателя в авариен режим, мисля, че си струва да проверите свещите и кабелите към тях за работоспособност, най-вероятно проблемът е някъде там.
    Отговори

Само регистрирани потребители могат да отговарят на теми и постове

Инсталирай си приложението AUTODOC CLUB!

Твой личен мениджър за разходи за автомобила, съвети за обслужване, напомняния за предстоящи уговорки и интервали на обслужване, инструкции за самостоятелен ремонт - всичко това на телефона ти.

Autodoc CLUB app qr-code
Сканирай

За да свалиш приложението:

Autodoc CLUB App icon