Назад към темите

Помощ при избиране на нова кола AUDI

@user_3967960
05.10.2025 18:44
Член

Здравейте! Въпросът ми малко не е по темата, но от доста време се чудя върху това — искам да си купя нова кола, но още не съм решил каква.

Засега съм се насочил между две марки: Audi A4 1.9 TDI (131 к.с.) или Škoda Fabia 1.9 TDI (101 к.с.).

По принцип бих се спрял на Аудито, но повечето ми приятели казват, че ремонтът и обслужването му ще излизат доста по-скъпо в сравнение с Шкодата.

Какво мислите вие — коя от двете бихте препоръчали?

Започната

05.10.25

Последен отговор

06.10.25

Отговори

1

Прегледи

43

• @Лили Милентиева
    06.10.2025 14:59
    @user_3967960
    Експерт на AUTODOC
    Относно избора между Audi A4 (131 к.с.) и Škoda Fabia (101 к.с.) с двигатели 1.9 TDI.

Приятелите ви са прави: въпреки че Fabia (просто окачване тип McPherson) е обективно по-евтина в дългосрочен план, техният конкретен пример може да е бил по-скъп поради:
    1. Лошо състояние при покупка (голям пробег/скрити дефекти).
    2. Скъпи ремонти на компоненти на двигателя (инжектори или турбокомпресори).
    3. Скъпи ремонти на каросерията (Fabia от първо поколение е склонна към корозия).
    Общо заключение:
    - Audi A4: Изберете, ако комфортът, статусът и управлението са важни. Бъдете готови за по-високи разходи за сложното многораменно окачване.
    - Škoda Fabia: Изберете, ако максималната икономичност и лекотата на ремонт са важни. Окачването ѝ е значително по-евтино.
    И двата автомобила имат много надеждни двигатели 1.9 TDI. Реалната цена на ремонтите винаги зависи от индивидуалното състояние на конкретното превозно средство.
Autodoc CLUB App icon
Време е за резервни части? Получи още по-добри оферти в приложението на магазина ни.
Сканирай QR кода за приложението AUTODOC CLUB
СКАНИРАЙ МЕ