Назад към темите

Мнение за Mazda 3 1.6 Дизел - 2005Г MAZDA 3 Хечбек (BK) (10.2003 - 12.2009)

@user_3341236
08.02.2025 11:24
Член

Здравейте група,

Желая да закупя своят първи автомобил и като цяло съм се ориентирал към Мазда. Намерих едни интересни обяви за разни мазди, но конректно съм се ориентирал към един от тези (пращам обява за ПРИМЕР): https://www.mobile.bg/obiava-11738768106179090-mazda-3-1-6-dizel

Може ли някой да ми даде мнение за тях, издържат ли, с добър мотор ли са, лесни ли са за поддръжка, намират ли се части и т.н.

Благодаря предварително!

Започната

08.02.25

Последен отговор

12.02.25

Отговори

1

Прегледи

1006

• @Лили Милентиева
    12.02.2025 11:46
    Експерт на AUTODOC
    Mazda 3 1.6 diesel 2005 може да е добра първа кола, но има няколко неща, които трябва да имате предвид:
    1,6-литровият дизелов двигател, инсталиран в Mazda 3 от това поколение, се счита за доста надежден и икономичен. Въпреки това, както всички дизелови двигатели, той изисква навременна и висококачествена поддръжка, особено за горивната система и турбината.
    Като цяло Mazda 3 се смята за автомобил, който не изисква много инвестиции в поддръжка. Въпреки това си струва да се има предвид, че обслужването на дизелов двигател може да бъде малко по-скъпо от бензинов двигател.
    Обикновено няма проблеми с наличието на резервни части за Mazda 3, както оригинални, така и аналози.
    Обърнете внимание при покупка:
    Пробег: Колкото по-малък е пробегът, толкова по-добре, но трябва да сте подготвени за факта, че колата от 2005 г. ще има доста.
    Състояние на купето: Не забравяйте да проверите купето за ръжда, особено в проблемните зони като прагове, арки и дъно.
    Състояние на двигателя: Двигателят трябва да работи гладко, без външен шум или дим. Не забравяйте да проверите турбината.
    Сервизна история: Уверете се, че автомобилът има сервизна история, показваща, че маслото и другите консумативи са сменени навреме.
    Преди закупуване не забравяйте да диагностицирате автомобила в сервиз, за ​​да установите евентуални проблеми.
    Не бива да преследвате най-евтиния вариант, по-добре е да изберете кола в добро състояние, дори и да е малко по-скъпа.
    Ако не сте сигурни в знанията си за автомобилите, по-добре потърсете помощта на специалист, който може да ви помогне да изберете добър вариант.
Autodoc CLUB App icon
Време е за резервни части? Получи още по-добри оферти в приложението на магазина ни.
Сканирай QR кода за приложението AUTODOC CLUB
СКАНИРАЙ МЕ