FIAT SCKUDO II - предница люлее при набиране ! FIAT Scudo II Ван (270, 272) (01.2007 - ...)
- FORD FOCUS II Estate (DA_) 1.6 Ti@user_69739601.02.2025 16:38ЧленВътрешни и външни накрайници също са сменени + биалетки !
Шарнирите също !
2.0куб 140 к.с мултиджет - @Лили Милентиева04.02.2025 10:05Експерт на AUTODOCАко с гумите не са били сменени и джантите, струва да направите и това, тъй като има толкова голям брой сменени части и няма резултат. Също така трябва да проверите как в момента са регулирани окачването и центровката на колелата. Обръщайте се към различни майстори, трябва ясно да опишете какво се случва, тресене и люлеене, това са 2 различни ефекта и могат да дадат различни идеи за проблема.
- FORD FOCUS II Estate (DA_) 1.6 Ti@user_69739607.02.2025 06:40@Лили МилентиеваЧленБлагодаря за отговора. По принцип това люлеене се проявява най- много при натоварване на мотора между 2 и 3 скорост в ниските обороти. В момента ми обслужват двигателя и ще проверят дюзите !
За джантите - завъртях ги и пак същият ефект ! Очаквам да видя какъв ще е резултата след обслужването и прегледа на лагер главините , и долните тампони на ск. кутия и двигател !
Предницата люлее на всички предавки при набиране !
Смених заради това :
1.Предни и задни амортисьори + тампони
2. Спирачни дискове + феродо
3. Полуоски – лява + дясна
4. Тампони на двигател
5. Съединител пълен комплект + дампфер и двете помпи
6. Нови гуми 4 бр
Минат преден мост 2 пъти и казват че всичко е наред !
И това тресене, люлеене не се махна.
Също и при завой при набиране се проявява това люлеене. Все едно ще падне някоя гума.
Механика ми казва , че не е от спирачките защото при натискане всичко си е наред дисковете не трептят.
От скоростната кутия също защото не виЕ и скоростите си включват нормално – сменено масло .
Пали безпроблемно и върви като самолет .
Имам съмнение че поне 1-1.5 литра гори в повече от заводските данни
Мола Ви за съвет от какво може да е проблема защото остана само двигателя да не съм сменил.
Изминал съм само 400 км след подмяната на консумативите !
Ще бъда благодарен за съветите ви !