AUTODOC FORUM / Общи дискусии по марка / PEUGEOT / Peugeot 308 1.6Vti 120 – като стигне работна температура и мощността пада значително

Назад към темите

Peugeot 308 1.6Vti 120 – като стигне работна температура и мощността пада значително
PEUGEOT 308 I Хечбек (4A_, 4C_)

  • @user_1622646 May 21, 2023
    Член
    Здравейте, от скоро карам Peugeot 308 1.6 Vti 120 к.с. и забелязах следния проблем. Колата върви и ускорява нормално преди да достигне 90 градуса работна температура, но 4-5 минути обаче след достигане на 90 градуса обаче колата все едно не е същата – става доста мудна, двигателя звучи измъчено, дори при неголям наклон губи мощност и започват да падат оборотите. Не тресе, не пуши, не тропа – налице е само тази усезаема загуба на мощност. Преди да достигне работна температура нито един от изброените проблеми не е налице. Само веднъж на извънградско пътуване не се случи това със загубата на мощност – вървеше си супер, баирите не й бяха проблем, двигателя си звучеше супер. Скоро й е сменен валвтроника.
    Имате ли представа от какво може да е? Скоро ще ходи и на диагностика. 
    Отговори

    Започната

    21.05.23

    Последен отговор

    21.05.23

    Отговори

    0

    Прегледи

    148

Само регистрирани потребители могат да отговарят на теми и постове

Инсталирай си приложението AUTODOC CLUB!

Твой личен мениджър за разходи за автомобила, съвети за обслужване, напомняния за предстоящи уговорки и интервали на обслужване, инструкции за самостоятелен ремонт - всичко това на телефона ти.

Autodoc CLUB app qr-code
Сканирай

За да свалиш приложението:

Autodoc CLUB App icon