10 съществени инструмента за ремонта на колата

true

 Имате ли ги в гаража си? 

  1. Динамометричен ключ. Този инструмент прилага специфичен момент на затягане върху резбовани крепежни елементи. Той понижава риска от повреждане на резбата поради прилагане на прекомерна сила.

  2. Тресчотен гаечен ключ. Този инструмент има конструкция, която му позволява да не се премахва при развиване и затягане на крепежни елементи. Това ви позволява да работите с болтови съединения в ограничени пространства.

  3. Комбиниран гаечен ключ. Това е отворен U-образен ключ от едната страна, а от другата – с кръгъл профил. Той предоставя надежден захват на крепежните елементи. Отличава се с простота на конструкцията и ниска цена.

  4. Върток. Този прост инструмент може да ви помогне да се справите със силно затегнати връзки.

  5. Вложки за гаечен ключ. Това са вложки, които се използват за въртоци, тресчотни гаечни ключове, винтоверти и други инструменти. Те ви позволяват бързо да развиете и завиете всякакъв вид резбовани крепежни елементи.

  6. Права отвертка. Този инструмент е незаменим при завиването и развиването на резбовани крепежни елементи. Особено, ако нямате налично никакво електрическо или пневматично оборудване. Те са евтини и заемат минимално пространство.

  7. Кръстата отвертка. Този инструмент има същите предимства като предишния.

  8. Гумен чук. Този ръчен инструмент се използва за изправяне, монтиране и разглобяване на чупливи части. Използва се също и с обикновени длета или длета за дърво, или други инструменти, за да се предотврати повреждане на дръжката.

  9. Монтажен лост. Този инструмент ви позволява да премахвате метални части и повредени структури. Той има различни размери.

  10. Телена четка. Телената четка се използва за почистване на метални повърхности. С нея можете бързо да се премахне стара боя, ръжда и замърсявания.
club
Твоят профил е твой личен асистент.

Може да следи разходите за колата, да води бордови журнал и график за смяна на части, да запазва бележки и документи.