AUTODOC FORUM / Общи дискусии по марка / CITROËN / Масло в интеркулера

Назад към темите

Масло в интеркулера
CITROËN DS3

  • @cardafonakesov Sep 23, 2020
    Член


    След като в сервиза изляха с литър излишно масло в двигателя (от двигателя се цеди масло от всички дупки), реших да погледна тръбата, която преминава от турбината към интеркулера. И какво? И има масло! Малко. Малко влажно и мини капково. Това вариант на норма ли е, или е лошо?

    Отговори

    Започната

    23.09.20

    Последен отговор

    02.10.20

    Отговори

    3

    Прегледи

    417

  • @milostcukcukov Sep 24, 2020
    Член

     Ако паметта не ме изневерява, интеркулерът е необходим за охлаждане на въздуха, влизащ в турбината. Турбината и охладителят са свързани съответно. Частите на турбината се смазват от маслото с двигател с вътрешно горене. Ако сте прекалили с нивото, тогава съответно турбината е можело да го хвърли в интеркулера. Виждате ли загуба на мощност? Нека тези майстори да проверят какъв вид масло има и откъде идва

    Отговори
  • @domenika04 Sep 28, 2020
    Член

    Цялата система за впръскване на въздух е директно свързана с газовата система. Ако няма много масло, това не е проблем. Във всяка тръба има малко количество масло, което изключих от интеркулера. 

    Отговори
  • @belezkovaico Oct 02, 2020
    Член

    Изпотяване на интеркулера по принцип е норма. Когато се разлее от охладителя, вече е лошо. Периодично проверявайте нивото на маслото с измервателната пръчка и това е.

    Отговори

Само регистрирани потребители могат да отговарят на теми и постове

Инсталирай си приложението AUTODOC CLUB!

Твой личен мениджър за разходи за автомобила, съвети за обслужване, напомняния за предстоящи уговорки и интервали на обслужване, инструкции за самостоятелен ремонт - всичко това на телефона ти.

Autodoc CLUB app qr-code
Сканирай

За да свалиш приложението:

Autodoc CLUB App icon