Назад към темите

Грешка P0171
OPEL

  • @user_590513 Oct 02, 2021
    Член

    Здравейте приятели. Имам проблем с грешка P0171 бедна смес и се чудя как да се справя с нея. Обикалях сервизи и питах за тази грешка. Всички отговарят, че ще сменат EVAP клапана и ако не се оправи тогава ще мислят за нещо друго. Чудех се дали някой знае сервиз в София или някой с димогенератор за да надуеме мотора и да го проверим за течове. Колата е Opel Meriva 2013г. а двигателя е A14NEL с фабрична газ. Само да уточня,че колата работи перфектно и на бензин и на газ, без да мени оборотите и без да тресе мотора. За сега е това. Друго не се сещам и ако имате въпроси ще се радвам да отговоря. Благодаря предварително.

    Забравих да споделя нещо важно с прословутата бедна смес. Такава бедна смес се получава единствено, когато колата работи на празен ход. Тогава краткосрочните и дългосрочните корекции отиват на +30 но когато колата тръгне и се настъпи газта, корекциите се оправят и стигат почти до нула. В момента в който отпуснеш газта и колата заработи на празни обороти, корекциите отиват на +30 Излиза, че при натоварване на двигателя картерните газове минават през големия кръг без проблеми и всичко е наред. За запознатите с проблема на картерните газове на този двигател, това може да им даде някаква насока, която да споделят с нас. Ако някой знае какточно работи EVAP системата и кога и при кави условия и при какви обороти на двигателя компа отваря EVAP клапана нека да ни осветли.Благодаря предварително.
    Отговори

    Започната

    02.10.21

    Последен отговор

    08.10.21

    Отговори

    1

    Прегледи

    1487

  • OPEL | Meriva B (S10)
    @Цветан Oct 08, 2021
    Член
    проверете херметичността на всмукателния колектор, това също може да е причина за тази грешка
    Отговори

Само регистрирани потребители могат да отговарят на теми и постове

Инсталирай си приложението AUTODOC CLUB!

Твой личен мениджър за разходи за автомобила, съвети за обслужване, напомняния за предстоящи уговорки и интервали на обслужване, инструкции за самостоятелен ремонт - всичко това на телефона ти.

Autodoc CLUB app qr-code
Сканирай

За да свалиш приложението:

Autodoc CLUB App icon